Materialen en Technieken

Leer en suède

Leer is een natuurproduct dat in verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar is. Dit sterke materiaal is heel geschikt voor de bekleding van een foto- of afscheidsalbum. Op de rug en op voor- of achterzijde kunnen we zorgen voor een fraaie gouden opdruk, waarmee het album een sieraad in uw boekenkast wordt.

Foliedruk

Foliedruk is de bedrukking van een titel of logo op de rug of de voorzijde (het ‘plat’) van een boek. Een boek zonder titeldruk blijft kaal. Een opdruk in goud, zilver of een bijzondere, gedecoreerde of gekleurde folie geeft cachet. Ook agenda’s, lederwaren, bureauleggers en relatiegeschenken kunnen wij met folie bedrukken.

Lijm- en kleefstoffen

Alle materialen en hulpmiddelen die wij gebruiken, stemmen we af op de inhoud van onze producten. Vooral bij foto’s hebben we aandacht voor de zuurgraad van de lijm.

Garenloos binden en brocheren

Met lijm hechten we losse pagina’s aan elkaar. Dat gebeurt zorgvuldig, met een lumbeckmachine. Voor het aanbrengen van de lijm frezen we de ruggen van de katernen af en ruwen het papier op. Door vervolgens de losse pagina’s naar twee kanten goed open te waaieren (‘lumbecken’), krijgt elke pagina niet alleen op de rug maar ook aan de zijkant een smalle lijmlaag. Zo ontstaat een goede, duurzame lijmverbinding.

Genaaid binden en brocheren

Het mooiste boek blijft het genaaid gebonden boek. Elk katern wordt stevig genaaid met bindersgaren. Hierdoor kan er nooit een los blad ontstaan, hoe ver een boek ook wordt opengeslagen. Omdat na het naaien de katernen ten opzichte van elkaar nog wel los hangen, overlijmen we de rug met gaas.

Druk machine