Boekbinderij

Boekbinderij met traditionele  technieken

Mensen die graag lezen, weten precies wat ik bedoel als ik het heb over dat fijne gevoel dat je krijgt als je een gloednieuw boek in je handen houdt. Even met de hand over de kaft strijken, het boek openvouwen en aan de bladzijden ruiken. Maar zoals met alles gebeurt, wordt ook een boek oud en beschadigt de kaft door intensief gebruik. Misschien verliest het boek zelfs bladzijden. Gelukkig is daar dan onze boekbinderij die ervoor zorgt dat het boek weer als nieuw wordt.

Indrukwekkend klantenbestand

Het klantenbestand van onze boekbinderij is indrukwekkend en bestaat uit klanten uit de meest uiteenlopende vakgebieden. Met name de musea, bibliotheken en ministeries weten ons goed te vinden.

handboek

Deze opdrachtgevers zijn bovendien niet alleen van Nederlandse afkomst: wij leveren werk in zowel binnen –en buitenland. In Nederland zijn het dan ook geen kleine namen waar wij actief zijn. Zo bindt onze boekbinderij zoals gezegd voor vrijwel alle Nederlandse ministeries en zijn verder onder andere het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, en de Eerste en de Tweede Kamer in het rijtje van opdrachtgevers te vinden.

Materialen en technieken

De materialen waar onze boekbinderij tijdens haar werkzaamheden gebruik van maakt, zijn voornamelijk natuurlijke producten. Deze materialen zijn namelijk zeer sterk. Denk bijvoorbeeld aan leer en suède. Daarnaast werken wij onder andere graag met karton en linnen. Als basis wordt voor iedere binding hetzelfde materiaal gebruikt, namelijk grijsbord. De techniek die hierbij wordt gehanteerd, hebben wij zelf ontwikkeld. Met deze techniek proberen we een zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren aan haar klanten.

Diensten en producten

Onze boekbinderij bestaat sinds 1858. We oefenen een ambacht uit dat zelfs nog langer geleden is ontstaan. De kunst van het boekbinden is een nauwkeurig werkje dat met geduld, toewijding en vooral veel liefde voor het vak moet worden uitgevoerd.

Maar boeken zijn niet de enige producten die wij inbinden. U kunt bij ons ook terecht voor het binden van:

  • een album
  • documenten
  • prenten
  • afbeeldingen

Bovendien beschikken wij over een uitgebreid aanbod aan dozen, waaronder:

  • archiefdozen
  • luxe dozen
  • fotodozen
  • opbergdozen

Ook kunt u bij onze boekbinderij terecht voor presentatiemappen en ringbanden. Wij voorzien dus in de wensen en behoeften van zowel de particuliere klant als de zakelijke klant.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze boekbinderij? Wij komen graag met u in contact om met u na te denken hoe we ons product helemaal naar uw wens kunnen maken.

boeken oud

boeken gestapeld